Deel deze spotlight

CITY CHIC MEETS FENG SHUI

Tekst
BeeldDecoLegno

Als je op zoek bent naar een City chic interieur met een vleugje glamour, dan ben je bij Debby Conejo aan het goede adres. In haar ontwerpen zoekt ze altijd naar contrast en combineert warme materialen als stof en hout smaakvol met marmer en gouden details. Debby werkt graag met decoratief plaatmateriaal van Cleaf. Wij mochten met haar binnenkijken bij een aantal prachtige appartementen in het Gooi waarvoor zij de interieurs ontwikkelde.

Ik geloof in balans

Sinds 2015 heeft Debby van haar hobby haar beroep gemaakt. “Vastgoed & interieurdesign waren al jaren een hobby. Ik kocht af en toe een appartement, richtte het dan in en bracht het terug naar de markt voor verkoop of verhuur. Na verschillende projecten in Amsterdam ben ik in het Gooi terecht gekomen. Ik werk voornamelijk in het hoge segment, waarbij mijn doel is om de woning maximaal te laten spreken. Lucht, openheid, warmte en ruimtes optimaal benutten. Daar waar mogelijk werk in volgens de principes van feng shui. Ik geloof in die balans”, aldus Debby.

Een interieur ‘aangekleed’ met verschillende materialen

Wat opvalt in de interieurs van Debby is dat verschillende materialen met elkaar worden gecombineerd. Debby ligt toe: “Ik werk altijd met meerdere materialen in een interieur. Wanden bekleed ik graag met iets speciaals en voelbaars. Dat maakt de wand zoveel spannender dan witte stuc. Plaatmateriaal van Decolegno leent zich daar fantastisch voor. Ook neem ik bijna altijd een haard mee in het ontwerp, omdat er dan een mooie voorzetwand ontworpen kan worden waardoor de hele ruimte gelijk ‘aangekleed’ is. Daarnaast is een haard natuurlijk heerlijk aangenaam en gezellig”.

Betaalbaar marmer

“Natuurlijk heb ik in mijn opdrachten ook te maken met het budget van de klant. Daarom is een mix van natuurlijke materialen en plaatmateriaal ideaal. Daarmee kun je het project financieel in evenwicht houden. Voor de wandafwerking in deze woning heb ik gekozen voor een marmer decor in plaatmateriaal. Dit geeft een luxe uitstraling aan het interieur zonder dat het koud aanvoelt. Ik heb gespeeld met de naad tussen de platen door te werken met een bronzen strip. Dit geeft weer een extra accent”.

Hotelsfeer

“De snelste manier om een hotelsfeer aan de woning te geven is om te werken met plaatmateriaal. Dit kun je overal terug laten komen, en zo de verschillende ruimtes aan elkaar verbinden. Dat zorgt voor eenheid in het totale interieur. In de garderobe bijvoorbeeld, heb ik dezelfde notenhout toegepast als in de wandafwerking in de woonkamer. Op die manier heb je bij binnenkomst direct sfeer, en dat geeft een aangenaam gevoel. In ben gek op inloopkasten. Als de ruimte het toelaat, neem ik er altijd een mee in het ontwerp. Ook voor de kastdeuren kies ik voor een textuur die een aangekleed en luxe gevoel geeft, zoals de prachtige leervariant Primofiore”, aldus Debby.

Subtiele luxe

Dat luxe er niet altijd duimendik bovenop hoeft te liggen bewijst de textuur Reflex. Debby: “Ik ben fan van voelbare, 3D structuren. De Reflex heeft een subtiele glans en een voelbare lijnenstructuur die doet denken aan zijdedraad. Dat geeft een rijke en chique uitstraling. In deze woning heb ik de Reflex verwerkt in de schouw van de openhaard en als achterwand in de keuken”.

Gepubliceerd op14 oktober 2021 om 0:00