Deel deze spotlight

Brandveiligheid en milieu van belang bij ontwikkeling meubellakken

Tekst
BeeldAnker Stuy Verven B.V.

Meubeltrends veranderen snel in deze tijd. De markt vraagt om nieuwe designs, kleuren en tinten. Wat altijd blijft is de keuze voor kwaliteit en esthetiek. Maar ook veiligheid speelt een steeds grotere rol. Anker Stuy Verven en Heidelberg zijn telkens op zoek naar oplossingen die aansluiten bij de wensen vanuit de markt, maar hebben ook altijd het doel om het milieu zo min mogelijk te belasten. Meubellakken in een authentieke of trendy kleur spelen daarbij telkens weer een belangrijke rol zodat het meubel of interieur extra cachet krijgt. Binnen Anker Stuy Verven, maar ook bij Heidelberg is veel kennis aanwezig om aan de wensen en eisen van de moderne tijd te voldoen.

Het meubel- en interieurassortiment van Anker Stuy Verven bestaat uit blanke en dekkende 1- en 2-componenten lakken op watergedragen en oplosmiddel - houdende basis. De trend van dit moment zijn de Metallic lakken.

Om aan de wens van de markt te voldoen biedt Anker Stuy Verven de HD Pur Color Kleurlak Metallic aan in zeer veel kleuren door ons universele kleurmengsysteem. Dit is een oplosmiddelhoudende 2K kleurlak op basis van polyurethaan. Deze goed reinigbare lak is slag-, stoot- en krasvast en bestand tegen water, waterdamp, diverse chemicaliën, vetten en schoonmaakmiddel. Prima te gebruiken als afwerklaag, in systemen op hout met zowel gesloten als open poriën. Daarnaast is er de HD Color Kleurlak Metallic in de kleuren koper, goud en zilver. Dit is een oplosmiddelhoudende effectlak met metallic pigmenten. Deze lak geeft heldere metaaleffecten met een zeer goede dekking en is toepasbaar als (zijde)matte afwerklaag, in systemen op voorbehandeld, gegrondeerde MDF. Als 2K is deze goed toepasbaar in vochtige ruimtes, zoals badkamers, maar ook in horeca en showrooms. Het heeft een matte, industriële look die op dit moment bijzonder populair is.

BRANDVEILIGHEID

Een essentieel aspect bij de ontwikkeling van lakken is de brandveiligheid. Verleden jaar vond het drama bij de Grenfell Tower in Londen plaats. Aan ons de taak om de producten brandveilig te maken want op steeds meer openbare locaties gelden hiervoor speciale regels. Producten met een B1-classificering zijn moeilijk vlambaar, waardoor een brand zich minder snel verspreidt. B1-brandvertragend is één van de classificaties binnen de Duitse norm DIN 4102. Deze norm is vergelijkbaar met de Europese norm EN 13501-1. Hoewel ieder land zijn eigen testmethodes heeft wordt DIN 4102 steeds meer gezien als de Europese norm als het gaat om de brandveiligheid van producten. Wij beschikken over producten in elk gamma: dus oplosmiddelhoudend 2K, watergedragen, UV uithardend en hardwaxolie. Anker Stuy Verven werkt voor de uitlevering van de lakken via het Select Partner Programma samen met de professionele groothandel. Verspreid over heel Nederland kunnen zij optimale service bieden. Behalve dat deze groep onze producten uit voorraad kan leveren, maken zij tevens iedere gewenste kleur op locatie. 

WWW.ANKERSTUY.NL

Tekst & Fotografie: Anker Stuy Verven

Gepubliceerd op14 januari 2019 om 10:58
Adres
Hellingwâl 1
8407 EM Terwispel