Deel deze spotlight

Badkamerspiegels; een opwaardering voor het interieur

Tekst
BeeldXYTO Media

Badkamerspiegels zijn een belangrijk onderdeel van elke moderne badkamer en hebben verschillende functies.

Een badkamerspiegel geeft een unieke uitstraling aan je badkamer en is een opwaardering voor elke badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stijlvolle badkamerspiegel Badkamerplanet.nl. In een badkamer komt er echter veel vocht vrij, dus moeten de spiegels die in de badkamer worden geplaatst vochtbestendig zijn. De meeste Europese spiegels zijn vochtbestendig omdat ze zonder lood en koper worden vervaardigd, Meer weten over badkamerspiegels? Lees dan verder!

Praktisch gebruik, verlichting en ruimtelijk effect.

Badkamerspiegels worden hoofdzakelijk gebruikt om ons te helpen ons uiterlijk te verzorgen en ons voor te bereiden op de dag. Ze stellen ons in staat om onszelf te zien en te controleren of ons haar goed zit, onze make-up goed is aangebracht en onze tanden schoon zijn. Vaak zijn badkamerspiegels voorzien van verlichting, waardoor we onszelf beter kunnen zien, zelfs in een donkere kamer. Door een spiegel in de badkamer te plaatsen, kan je de ruimte ook groter laten lijken. Een spiegel reflecteert namelijk het licht en de omgeving, waardoor de kamer ruimer oogt dan deze in werkelijkheid is.

Groote en vorm

Bij het kiezen van een spiegel voor de badkamer is de grootte belangrijk en hangt af van de grootte van de badkamer en hoeveel ruimte je nodig hebt om jezelf te zien. Grote spiegels zijn een upgrade voor de badkamer, omdat ze de ruimte visueel vergroten. Naast grootte is de vorm ook een belangrijke factor bij de keuze van een spiegel. Ronde, ovale en vierkante spiegels zijn de meest voorkomende vormen, maar er zijn ook ongewone vormen beschikbaar om aan verschillende stijlen te voldoen. Als je op zoek bent naar een specifieke vorm die nog niet beschikbaar is in de handel, dan kan je altijd terecht bij een glashandel.

Stijlvol, verbeterde veiligheid en minimaal onderhoud.

Een andere reden om een badkamerspiegel te plaatsen, is dat deze ook een decoratief element kan zijn in jouw badkamer. Er zijn tal van stijlen, vormen en maten om uit te kiezen, waardoor je een spiegel kunt kiezen die het beste past bij jouw interieur. Badkamerspiegels met een anticondens functie voorkomen dat de spiegel beslaat na het douchen, waardoor het risico op uitglijden en vallen in de badkamer wordt verminderd. Badkamerspiegels met verwarming hoef je niet meer schoon te maken met een handdoek omdat ze niet beslaan. De spiegel blijft dus altijd netjes en is meteen bruikbaar op elk gewenst moment. Heb jij al een kwalitatieve badkamerspiegel?

Gepubliceerd op5 april 2023 om 11:22
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga