Deel deze spotlight

Babykamer inrichten: alles wat je moet weten

Tekst
BeeldXYTO Media

Ben je al een tijdje zwanger? Dan kan je vast niet wachten met de babykamer inrichten en na te denken over kleuren, materialen en praktische zaken. Het is niet alleen een slaapkamer voor je kindje, maar ook een plek waar je de baby verschoont en aankleedt. Daarom is het bij de babykamer inrichten belangrijk om eerst een lijst te maken met alles wat je nodig hebt. Je kan dan ook alvast bedenken met welke kleuren en materialen je de babykamer wilt inrichten.

Babykamer inrichten: deze spullen heb je nodig

Begin bij de basis als je een babykamer wilt inrichten en noteer alles wat je nodig hebt. In elk geval een wiegje of ledikantje met een fijn matras en beddengoed. Om je kindje te verschonen en aan te kleden, is het handig om een commode met aankleedkussen op de babykamer te hebben staan. De kleertjes zijn netjes op te bergen in een kledingkast en aan de muur kan je eventueel een plank bevestigen voor decoratie of om spulletjes bij de hand te hebben.


Als de babykamer groot genoeg is, kan het praktisch zijn om er een stoel neer te zetten. Bijvoorbeeld om je baby in de nacht borstvoeding te geven. Verder kan je bij het inrichten van de babykamer raambekleding ophangen en wanden behangen met babybehang of kinderbehang. In plaats van het behangen van de muren heb je ook de mogelijkheid deze in een mooie kleur sauzen. Daarnaast heb je nog verlichting nodig en is het voor je kindje prettig dat er een nachtlampje aanwezig is.


· Babybedje

· Matras

· Bedengoed

· Commode

· Aankleedkussen

· Kledingkast

· Raambekleding

· Verlichting

· Wandafwerking

· Stoel

· Plank aan de muur


Babykamer inrichten: kleuren kiezen

Weet je al of je een meisje of jongetje krijgt? Je kan bij de babykamer inrichten altijd kiezen voor traditionele kleuren, zoals roze of blauw. Dit hoeft echter niet, want je kan ook een meer neutrale kleur kiezen, zoals groen.


Het is ook heel populair om de babykamer in een speciaal thema in te richten. Bijvoorbeeld met een natuurthema. Aan de hand daarvan kan je kiezen of je neutrale kleuren toepast, zoals een combinatie van wit en beige of voor een compleet andere look gaat. Het is wel aan te raden om zachte kleuren te gebruiken en de babykamer niet in te richten met te felle kleuren. De felheid kan er namelijk voor zorgen dat je baby meer onrust ervaart.


Decoratie voor de inrichting van je babykamer

Het is natuurlijk leuk om de babykamer verder aan te kleden met decoratie. Dit kan van alles zijn, maar de muren lenen zich daar uiteraard perfect voor. Je kan bijvoorbeeld uitpakken door op een van de wanden een mooie muurschildering te laten maken. Of je koopt een leuk schilderij of muurstickers. Ook naamletters voor de naam van je baby zijn populair net als dat je een grote knuffel een plekje kan geven.


Indeling van de babykamer

Bij het inrichten van de babykamer is het ideaal als je voor een praktische indeling kiest. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je rondom de commode bewegingsvrijheid hebt en dat je overal gemakkelijk bij kan.


Heb je een relatief kleine babykamer? Dan is het handig om de ruimte zo functioneel mogelijk in te richten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om dan van een opklapbare commode aan de muur gebruik te maken. Of voor meubels te kiezen die een multifunctioneel karakter hebben.


Wist je dat er ledikantjes bestaan die aan het uiteinde over een commode beschikken? Zo zijn er ook verschoningstafels met daaronder een babybadje. Je kan bovendien een ledikantje met lades kopen om zo over extra opbergruimte te beschikken.
Gepubliceerd op5 december 2023 om 14:09
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga