Deel deze spotlight

AWAKEN YOUR SENSES MET COCOMOSAIC

Tekst
BeeldNature@home

Op Beachresort Nieuwvliet bad heeft Nature at Home in samenwerking met Mutsaers uit Oisterwijk naar ontwerp van architect Natasja van Herpen onlangs natuurlijke mozaïek wanden van kokosnoot gecreëerd. Deze warm aanvoelende structuurrijke vervanger voor glasmozaïek komt tegemoet aan de beleving die badgasten aan de kust zoeken. Natuur op de muur in rustige kleuren zorgt niet alleen voor een ontspannen sfeer, maar ook voor een aangename akoestiek.

Steeds vaker wordt bij nieuwbouw- en renovatieprojecten maar ook op het gebied van woon- en projectinrichting gekozen voor duurzame, biobased materialen, energiezuinige oplossingen en hergebruik van restmaterialen. Nature@home komt architecten hierbij tegemoet met een keur aan wandbekledingen, vervaardigd uit natuurlijke restmaterialen zoals teak- mango- en notenhout, kokosnoot, mos, algen, boomschors en schelpen. Voor recente projecten in Zeeuw Vlaanderen zijn de wandpanelen Honai Mosaic, Bondruka old grey en de Dutch dyke op verschillende manieren toegepast. De unieke, handgemaakte, wandtegels van stukjes kokosnoot, hout of schelpen nodigen uit om aangeraakt en bewonderd te worden. Elk stukje is uniek, elke tegel is anders. Natuurlijke imperfectie blijft voor jong en oud een prikkeling voor de zintuigen.

De natuurlijke kokosnoot wandtegels van 40 x 40 cm zijn duurzaam, handig van formaat, lichtgewicht, onderhoudsvrij en eenvoudig aan te brengen. De tegels zijn bovendien spatwaterbestendig en geschikt voor wanden met rondingen.

WWW.NATUREATHOME.EU

Gepubliceerd op11 maart 2021 om 9:35
Adres
Belder 27
4704 RK Roosendaal