Deel deze spotlight

Arlu: specialist in Opening Doors

Tekst
BeeldArlu

In 2021 gaan Argent Alu en Louage & Wisselinck verder onder de nieuwe naam ‘Arlu’. De merknamen argenta (voor alle binnenproducten) en ROB (als merk voor buitenoplossingen) worden onder deze bedrijfsnaam behouden, net zoals de baseline ‘Opening Doors’. Een nieuwe stap voorwaarts in de uitbouw van een sterk bedrijf dat gespecialiseerd is in alles wat met het openen van deuren te maken heeft. Design staat daarbij steeds hoog op de prioriteitenlijst.

DRAAI- EN PIVOTDEUREN ZONDER LIJSTEN OF ZICHTBARE SCHARNIEREN

Interieurarchitect Thomas Nachtergaele is geen fan is van de term minimalisme, al zitten strakke, moderne interieurs hem in de genen. De argenta-oplossingen voor binnendeuren bieden op dat vlak tal van mogelijkheden. Zo is het Invisidoor-systeem van argenta voor hem intussen zelfs haast een basisstuk om zowel draai- als pivotdeuren onzichtbaar mee in te werken. ‘Je kan daar alle kanten mee uit’, verklaart hij zich nader: ‘Het gaat er voor mij om dat producten in al hun eenvoud goed moeten zitten.’

PIVOTDEUR GAAT OP IN WANDVLAK

De keuze voor pivoterende binnendeuren is volgens Thomas Nachtergaele vooral een esthetische keuze. Uniform afgewerkt met de wand geeft dat een fraaie aanblik, zelfs met de pivotdeur open. Dat ook hier van het deurbeslag helemaal aan het oog onttrokken is, draagt daar mee toe bij.

INGEWERKTE SCHUIFDEUR GEEFT RUIMTE AAN VERDERE INRICHTING

Om tussen verschillende ruimtes het grote muuroppervlak te kunnen benutten, is het heel dankbaar om schuifdeuren in de muren te laten verdwijnen bij het openschuiven. Zelfs met de schuifdeuren open blijft de wand volledig vrij, terwijl je beide ruimtes toch steeds van elkaar kan scheiden. Ook hier zorgt het invisidoor-gamma van argenta ervoor dat van geleiders, rails en beslag niets te zien is.

ARGENTA CUBE & PUNCH: GLAZEN SCHUIFDEUREN TOT 150 KG ONZICHTBAAR INGEWERKT

Cube is een slank en esthetisch schuifdeursysteem voor glazen deuren tot 40 kg of 80 kg. Twee regelbare glasklemmen zorgen voor een eenvoudige montage van deurbladen van 8, 10 of 12 mm, zonder boringen in het paneel. Met een loopprofiel op of onzichtbaar in het plafond ingewerkt (plafondmontage), draagt de argenta Punch bij tot de strakst mogelijke kamerhoge glazen schuifdeuren tot 150 kg zwaar met glasdiktes van 8, 10 en 12 mm.

WWW.ARLU.BE

Gepubliceerd op12 maart 2021 om 8:30
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga