Gevel van dichtbij
Gevel Subway
Deel deze spotlight

Aluminium profielen met houtstructuur voor Foodcourt projecten

Tekst
BeeldComhan Holland BV

Steeds vaker zien wij dat klanten willen profiteren van de voordelen van aluminium, maar toch een natuurgetrouwe uitstraling van hout willen verkrijgen. Comhan Holland snapt dat! Aluminium is namelijk licht in gewicht, sterk en makkelijk te bewerken. Daarom leveren wij sinds enkele jaren ook aluminium panelen en profielen met een houtlook. Zo ook voor de Foodcourt projecten in Amersfoort en Zwolle. Geheel op maat gemaakt, volgens de specificaties van de klant.

De gewenste houtstructuur realiseert Comhan door het aluminium te sublimeren. De klant kan kiezen uit in totaal veertien basiskleuren waarmee een zeer realistisch eindresultaat met houtstructuren neergezet kan worden. Op die manier zijn er tal van mogelijkheden om aluminium stijlvol in te zetten zowel voor interieur als exterieur.

Wat is sublimatie?

Sublimatie is een techniek waarbij door druk en verhitting inkt in de coating wordt gebracht. Eerst wordt op het voorbehandelde aluminium een basiskleur poedercoating aangebracht. Na uitharding is er een stevige verbinding gevormd tussen de coating en het aluminium. Daarna volgt een sublimatie naar bijvoorbeeld houtstructuur om een natuurgetrouwe houtuitstraling te realiseren.

Foodcourt projecten: klantspecifiek aluminium profiel mét houtlook

Het sublimeren van aluminium was ook een oplossing voor de Foodcourt locaties in Amersfoort en Zwolle, twee projecten van Koninklijke Jongeneel. In eerste instantie was het de bedoeling om houten profielen te gebruiken voor de gevels, maar dit bleek erg arbeidsintensief te zijn en niet het gewenste resultaat op te leveren. Toch bleef hout de gewenste uitstraling.

Op zoek naar een kwalitatief beter en beter werkbaar alternatief belandde Jongeneel bij Comhan. Samen ontwikkelden wij een tweeledig aluminium profiel, met de uitstraling van hout. Dit product is exclusief voor Jongeneel ontwikkeld. Het unieke van deze profielen zit overigens niet alleen in de gesublimeerde houtlook, maar ook in de twee delen waaruit het is opgebouwd. Met het ene deel wordt het profiel op het plaatmateriaal geschroefd. Door het andere deel daarop vast te klikken, komt de gewenste blinde bevestiging tot stand.

Dus: licht in gewicht, duurzaam, kostenbesparend, makkelijk in onderhoud én eenvoudig te monteren!

Guido Vermeij, accountmanager Bouw bij Comhan, over de ontwikkeling van aluminium profielen voor specifieke klantvragen:

“Bij Comhan vinden wij het ontzettend leuk om samen met de klant bouwtechnisch én esthetisch mee te denken. De techniek van extruderen geeft veel mogelijkheden voor nu en in de toekomst. Dankzij het sublimeren heeft de klant inspraak in de vormgeving én afwerking, en ontstaat er een enorme architectonische vrijheid. En door het finetunen met onze R&D afdeling komen wij altijd tot een gezamenlijk goed eindresultaat!”

Meer weten over onze aluminium gevelbekleding

oplossingen?

Aluminium extrusie of aluminium profielen nodig? Comhan denkt mee!

Vraag informatie aan bij Comhan Holland

Gepubliceerd op31 oktober 2019 om 11:54