Deel deze spotlight

Akoestische panelen

Tekst
BeeldXYTO Media

5 voordelen van akoestische panelen met fotoprint

Er zijn ruimtes, waarin de geluidskwaliteit dermate slecht is dat er sprake is van geluidshinder, zoals door een terugkerende echo of galm. Er zijn allerlei oplossingen voor te bedenken om tot verbetering van geluidskwaliteit te komen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om akoestische wandpanelen tegen een wand te plaatsen die geluid absorberen. Een meer creatieve variant om in een optimale geluidsisolatie te voorzien, betreft akoestische panelen met fotoprint. Daar zijn meerdere voordelen aan verbonden en de belangrijkste vijf voordelen komen hier aan bod.

1. Decoratieve geluidsisolatie

Een groot voordeel van een akoestisch paneel met fotoprint is dat er naast geluidsisolatie in een decoratieve functie wordt voorzien. De fotopanelen zijn wat dat betreft als een kunstwerk aan de muur te zien en gaan galm op een creatieve manier tegen. Het voordeel is dan ook dat akoestische panelen met fotoprint een esthetische oplossing zijn voor allerlei soorten ruimtes.


2. Optimaliseert geluidsbeleving

Een belangrijk kenmerk van akoestische panelen met fotoprint is dat deze de geluidsbeleving optimaliseren. Er vindt onder meer een reductie van echo en nagalm plaats, zodat er een aangename akoestiek in de ruimte ontstaat. Bij een harde vloer zorgt een akoestisch fotopaneel er bijvoorbeeld voor dat voetstappen niet meer weergalmen. Dit is niet alleen aangenaam in woningen, maar bijvoorbeeld ook in kantoren net als in horecagelegenheden, zoals in restaurants.


3. Verbetering van entertainmentgeluid

In een ruimte waar geluid weerkaatst en waarin het slecht gesteld is met de akoestiek, is het niet prettig om bijvoorbeeld naar muziek te luisteren of naar een film te kijken. De geluidservaring is wat dat betreft in dat geval niet optimaal. Door een akoestisch paneel met fotoprint te plaatsen, is er sprake van een verbetering van entertainmentgeluid. Dit is overigens eveneens van toepassing als de ruimte bedoeld is om zelf muziek te maken, zoals met gitaarspelen of pianospelen.


4. Rust in de ruimte

Akoestische panelen met fotoprint zorgen voor rust in de ruimte. In huis heeft rust als voordeel dat er meer ontspanning valt te ervaren. Indien er sprake is van geluidshinder door een echo of galm dan verstoort dit de rust in huis. Op kantoor of in een andere werkomgeving zorgt rust in de ruimte ervoor dat de productiviteit toeneemt. Het is lastig om je te concentreren in een ruimte, waarin geluidshinder de overhand heeft. Daarom dragen akoestische panelen met fotoprint ook bij aan het verhogen van de productiviteit. De concentratie neemt namelijk toe in een rustige werkomgeving.


5. Af te stemmen op het interieur

Een ander belangrijk voordeel van akoestische panelen met fotoprint is dat deze perfect zijn af te stemmen op het interieur. Een fotopaneel biedt namelijk de mogelijkheid om zelf een foto te selecteren die als print op het akoestische paneel komt. Het is alleen belangrijk om rekening te houden met de resolutie net als met de gewenste afmeting. Overigens is het ook mogelijk om bij de aanschaf te letten op de dikte van het fotopaneel. De panelen met fotoprint zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar, zodat het formaat is af te stemmen op de grootte van de wand. Uiteraard is het eveneens mogelijk om op verschillende wanden akoestische

Gepubliceerd op4 november 2022 om 10:16
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga