Deel deze spotlight

Afrikaanse warmte in de achtertuin

Tekst
BeeldArt of Fire

Met de komst van de luxe veranda’s en overkappingen, delen wij onze avonden steeds vaker met elkaar in de tuin. Na een dag genieten van het mooie weer, bereiden we samen ons eten en genieten we lange avonden van een warm en sfeervol haardje in de buitenlucht. 

Unieke Pothaard

Met zijn open karakter en zijn unieke vorm is de African Flame pothaard een echte eyecatcher voor de tuin. Lekker wegdromen in het vlammenspel van de handgemaakte houtkachel en genieten van de accumulerende warmte. Dankzij het keramiek waarmee de pothaard is gemaakt, blijft de haard lang warm, ook nadat het vuur gedoofd is. Met zijn exotische uitstraling is de African Flame pothaard een fantastische aanwinst, zowel op de dag als ’s avonds.

Afrikaanse vuurkorf

Ook de Fire-Pit is met de hand gemaakt van duurzaam keramiek. De vuurschaal is prachtig gevormd en heeft ruimte voor meerdere houtblokken. Vanwege het unieke as-opvangsysteem, is de Fire-Pit op iedere ondergrond te plaatsen, dus ook hout. De standaard en de ascontainer zijn gepoedercoat, hetgeen ervoor zorgt dat de elegante uitstraling jarenlang behouden wordt. Met het bijgeleverde roestvrijstalen rooster kan je de Fire-Pit omturnen naar een echte braai. De metallic zwarte glazuur aan de binnenkant van de Fire-Pit kleurt schitterend mee met elke brandbeurt. De vlammen geven unieke bronzen patronen. Onderhoud behoeft slechts een natte doek. Door het glazuur daarna met wat olie te behandelen, komt het glazuur nog beter tot uiting.

 African Flame

In een kleine fabriek in Zuid-Afrika worden de African Flame pothaarden, maar ook de keramische pizza-ovens en Fire-Pit op ambachtelijke wijze gemaakt. Doordat de producten met de hand worden gemaakt, is de productie in aantallen laag. Alles wordt van speciaal samengestelde klei volledig met de hand gemaakt en tweemaal gebakken. Hierdoor is ieder geproduceerde pothaard of pizza-oven uniek in zijn soort. De uiteindelijke glazuurlaag laat het eindproduct ‘shinen’.

Wilt u meer informatie? Bezoek dan de website van Art of Fire.

Gepubliceerd op10 april 2020 om 12:14