Deel deze spotlight

Afbeelding in mozaïek - Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Tekst
BeeldUCI Union Ceramics International B.V.

Met foto’s leggen we graag mooie momenten vast. Denk daarbij een vakantiekiekje of een prachtige natuurfoto. Zulke foto’s roepen vaak fijne gevoelens op en krijgen daarom een ereplekje in het interieur. Dat kan in de vorm van een fotolijstje, maar wist u dat het bij The Mosaic Factory ook mogelijk is om een afbeelding in mozaïek te laten verwerken? Dit soort maatwerk lijkt misschien erg ingewikkeld, maar is voor u vrij eenvoudig. Lees hieronder meer over deze bijzondere service!

De afbeelding

Een foto laten verwerken in mozaïek, begint natuurlijk bij de afbeelding zelf. Velen gaan er automatisch vanuit dat deze van hoge kwaliteit moet zijn, maar dat is niet het geval. Sterker nog, zelfs een foto van een foto is al genoeg. Dat betekent dat u bijvoorbeeld ook een foto van een schilderij of een afbeelding uit een boek of tijdschrift kunt gebruiken. Ons programma deelt de betreffende foto namelijk op in pixels, waarbij één pixel ongeveer gelijkstaat aan één mozaïektegel. Via dit programma kunnen wij u ook direct laten zien hoe het eindresultaat er ongeveer uit gaat zien.

De mozaïek en verwerking

Voor deze service gebruiken wij altijd mozaïek uit de Amsterdam-collectie. Deze collectie bevat mozaïek in allerlei kleuren en formaten. Het formaat van de tegel kiezen we samen uit, omdat dit vrij persoonlijk is: hoe kleiner de tegel, hoe scherper de afbeelding. Qua kleur kiezen we de kleuren die de kleuren op de foto het beste weerspiegelen, alhoewel we daar ook aanpassingen kunnen doen. De mozaïek wordt geleverd in matten me teen cijfer en een letter, zoals A1, B2, enzovoorts. Ook worden er instructies voor de tegelzetter meegeleverd, zodat direct duidelijk is hoe de matten moeten worden gelegd. Op die manier maken wij deze service zo gemakkelijk mogelijk voor u én de tegelzetter!

Meer weten? Lees deze blog!

Gepubliceerd op31 maart 2021 om 8:30