Deel deze spotlight

5 stylingtips eettafel

Tekst
BeeldXYTO Media

Een eettafel is meer dan alleen een plek om aan te eten, gezellig te tafelen of koffie te drinken. Het is een meubel dat een prominente plek inneemt in je eetkamer of woonkeuken en dus opvalt in je interieur. Daarom is het belangrijk om de eettafel aan te kleden op een manier die bij je inrichting en woonstijl past. Onderstaande 5 stylingtips voor je eettafel maken er een waar pronkstuk van. Kijk welke accessoires er perfect bij passen, welke kleuren ideaal zijn en stem de decoratie af op de seizoenen..

1. Let op de vorm en het formaat

De vorm en het formaat van je eettafel bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling en dit geldt eveneens voor de accessoires. Heb je een grote en rechthoekige eettafel met een modern en strak design? Je kan deze woonstijl benadrukken door er accessoires in eenzelfde strakke vorm op te plaatsen. Wil je er een meer zachte uitstraling aan toevoegen dan kan je het beste juiste voor decoratie in ronde vormen kiezen.


Zo kan je op een ronde eettafel decoratie met een vierkant ontwerp toepassen om er een meer stoer karakter aan te geven. Je let daarbij natuurlijk eveneens op het formaat. Op een kleine eettafel komen kleine decoraties beter uit en is het ideaal om voor hoge accessoires te kiezen. Denk maar aan een mooie hoge kandelaar met daarin een kaars die het langwerpige effect versterkt. Of aan een hoge en smalle vaas met bloemen.


2. Stem de kleur af op de omgeving

Bij het stylen van je eettafel is het belangrijk om de eenheid te bewaren. Daarom stem je de kleur van woondecoratie en accessoires het beste af op die van de omgeving. Kijk maar eens naar het interieur van je eetkamer om te ontdekken welke kleuren daar het beste bij aansluiten. Je kan ook rekening houden met de materialen en daar aansluiting bij vinden. De eettafel is echter ook te gebruiken als een basis om er met kleur uit te knallen. Bijvoorbeeld als je een lichte eetkamer hebt met een witte eettafel. Daar past in principe natuurlijk iedere kleur bij, zodat je door decoratie in een opvallende kleur er samen met de eettafel een blikvanger van maakt.


3. Overdrijf niet

Een eettafel blijft natuurlijk wel een eettafel die je iedere dag gebruikt. Het is daarom niet praktisch om de hele tafel vol te zetten met meerdere accessoires en decoratie. Dan schiet je namelijk met het stylen van je eettafel het doel voorbij. Minder is vaak beter, want als je er veel spullen op neerzet dan geeft dat een rommelige aanblik. Bovendien moet je dan iedere keer als je wilt gaan eten de tafel leegruimen om ruimte te creƫren.

4. Let op het materiaal

Een eetkamer die in een bepaalde woonstijl is ingericht heeft doorgaans een eettafel die daarin opgaat. Dit kan je ook doen met decoratie door woonaccessoires aan te schaffen in materialen die aansluiten op het interieur. In een landelijk interieur past decoratie van natuurlijke materialen perfect, zoals een fruitschaal van hout of een vaas van steen met daarin droogbloemen. Heb je een industrieel interieur dan kies je het beste voor woondecoratie van materialen als glas, metaal of hout.


5. Ga mee met de seizoenen

Elk seizoen heeft een eigen charme en hoe leuk is het om je interieur daarop aan te passen. De eettafel leent zich daar perfect voor door elk seizoen de decoratie te vervangen. Bijvoorbeeld door een vaas in te lente te vullen met veldbloemen of paastakken, in de zomer met zonnebloemen en in de herfst met bessentakken. Je kan ook schalen gebruiken om herfstdecoratie en winterdecoratie op te leggen.


Gepubliceerd op2 april 2024 om 12:14
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga