Veel licht

Zelfs met een polycarbonaat schuifdak van Ittalum

Op ons Architecten Punt profiel geven wij een kijkje in een aantal projecten die wij - samen met architecten en aannemers - hebben gerealiseerd. Door ervaring en kennis te bundelen, worden de mooiste resultaten gerealiseerd!

DE WENS VAN DE KLANT

De opdrachtgever was al tijden op zoek naar een extra ruimte waar de kinderen, maar ook zij zelf in konden genieten. 's Ochtends een heerlijk kopje koffie, 's middags genieten van de lunch en 's avonds dineren. Een van de belangrijkst dingen was de angst dat het te donker werd.


SAMENWERKING

Samen met een specialist zijn er verschillende mogelijkheden bedacht. Belangrijke eis was dat het een lichte ruimte bleef. Een echte aanbouw, zoals de buren, zagen zij niet zitten. Wel konden zij juist deze muren gebruiken om het schuifbare dak tussen te plaatsen. Het uitzicht naar de tuin mocht zo transparant mogelijk.


REALISATIE

Door de wanden van de buren te stuken, zijn de zijwanden helemaal vlak geworden. Nadat de tuinkamer is geplaatst, is de vloertegel gelegd. Door gebruik te maken van natuurtinten in de tegel, raak je nooit uitgekeken. Net als de tuin verveeld het kijken ernaar nooit, want je ziet steeds iets nieuws. De lichte tinten op de wanden zijn hetzelfde als de woonkamer gehouden. Zo lijkt het vanuit de woonkamer een verlenging en oogt het juist licht! Door de toepassing van een schuifdraaiwand zonder profielen, hebben de bewoners panoramisch uitzicht, maar is deze ook in zijn geheel te openen! Een klein pakketje glaspanelen is netjes weggezet aan de zijkant en genieten kan het hele jaar door!


VIND EEN SPECIALIST

Bent u ook op zoek naar een samenwerking waarbij u kunt voldoen aan de wens van de klant? Laat een ervaren specialist dan in de ontwerpfase met u meedenken. Samen zorgen wij voor een subtiele integratie van hoge kwaliteit schuifdaken in uw project. Met een netwerk van lokale opgeleide specialisten in Nederland en Belgiƫ kunnen wij u overal bedienen.

Ittalum | Nederlandse producent schuifbare daken | +31 (0)228 54 21 94 | www.ittalum.nl

Gepubliceerd op14 oktober 2021 om 0:00