URBAN JUNGLE BEDRIJFSRESTAURANT STADSHUIS ALMERE

Binnen wordt buiten

Geïnspireerd door het thema ‘binnen wordt buiten’ heeft het bedrijfsrestaurant van het stadhuis van Almere een complete metamorfose ondergaan.

Ten Brinke Interieurbeplanting is verantwoordelijk geweest voor het leveren van beplanting met bijpassende plantenbakken in urban jungle stijl.


De Gemeente Almere wilde een sfeervolle ruimte, die multifunctioneel te gebruiken is. Die wens is leidend geweest bij het beplantingsplan.


Door de grote raampartijen in het restaurant met uitzicht op een prachtig dakterras, ontstond het idee om de sfeer van het buitenterras naar binnen te halen. Het rustige kleurgebruik van de plantenbakken en groene beplanting geven de ruimte een frisse en open uitstraling. De beplanting speelt een grote rol in het ‘binnen wordt buiten’ concept. In het midden van de ruimte is een grote plantenbak van 6 meter inclusief urban jungle beplanting neergezet, zijn er hangplanten boven de leestafel gehangen en zijn er diverse groepen planten bij de grote glaspartijen geplaatst. Al deze groene toepassingen versterken het buitengevoel.

Gepubliceerd op15 juni 2021 om 0:00