Tuinkamer

Open hoeken, glazen schuifwanden en schuifbaar dak

Op ons Architecten Punt profiel geven wij een kijkje in een aantal projecten die wij - samen met architecten en aannemers - hebben gerealiseerd. Door ervaring en kennis te bundelen, worden de mooiste resultaten gerealiseerd!DE WENS VAN DE KLANT

De opdrachtgever wilde aan zijn bestaande woning een plek creëren om ieder seizoen te kunnen genieten, waarbij het uitzicht niet verloren gaat. Transparantie, glas, openheid en in de stijl van het huis. Ook zou de tuinkamer een verlenging van de woonkamer moeten zijn in de winter en een verlenging van het terras in de zomer.


SAMENWERKING

De openslaande deuren zijn vervangen door een 5-delige vouwwand. Wanneer deze wand is geopend wordt de huiskamer of wel 'living' verlengd en het terras vergroot. Alles kan open en het is een heerlijke zonnige ruimte. Maar wanneer de bewoners meer zin hebben in privacy, is het een afsluitbare extra ruimte. In de zomer is de tuinkamer flexibel met het schuifdak dat elektrisch bedienbaar open te schuiven is en wanneer het te heet wordt kan de zonwering uit.

Door gebruik van de juiste kleuren, passen de lijnen van het dak perfect met de architectuur van het huis. Het dak valt bijna weg in de belijning van de woning. Alle wanden kunnen open en zonder kaders geeft dit een panoramisch uitzicht op de weilanden aan de overkant van het water.


REALISATIE

Na vele opties te hebben bekeken en afgewogen is dit perfecte plaatje tot stand gekomen. Niet alleen mooi, maar vooral ook heel praktisch en functioneel.


VIND EEN SPECIALIST

Bent u ook op zoek naar een samenwerking waarbij u kunt voldoen aan de wens van de klant? Laat een ervaren specialist dan in de ontwerpfase met u meedenken. Samen zorgen wij voor een subtiele integratie van hoge kwaliteit schuifdaken in uw project. Met een netwerk van lokale opgeleide specialisten in Nederland en België kunnen wij u overal bedienen.

Ittalum | Nederlandse producent schuifbare daken | +31 (0)228 54 21 94 | www.ittalum.nl

Gepubliceerd op9 december 2021 om 0:00