Ingebouwd schuifdak

een woningvergroting

Op ons Architecten Punt profiel geven wij een kijkje in een aantal projecten die wij - samen met architecten en aannemers - hebben gerealiseerd. Door ervaring en kennis te bundelen, worden de mooiste resultaten gerealiseerd!

DE WENS VAN DE KLANT

De opdrachtgever had de volgende wensen: De wensen en ideeën waren o.a. meer ruimte 'binnen' en meer 'buitenleven'. Het moest passen bij de stijl van de nieuwe woning in een compleet nieuwe wijk. Ze wilden ook graag ruimte om buiten te koken/leven.


SAMENWERKING

Er zijn vele opties naar voren gekomen van hout tot aluminium en combinaties hiervan. We zijn uiteindelijk gekomen tot een glazen elektrisch schuifbaar dak van Ittalum, maar dan ingebouwd in een houten constructie. Zo wordt het licht behouden als het schuifdak dicht is en als de zon er op staat kan het dak lekker open. Het dak is hoog geplaatst. Als je in de tuinkamer zit of deze vanuit de woning bekijkt, is het een grote, lichte ruimte met uitkijk op de weilanden. De hoge glazen schuifwanden geven flexibiliteit en transparantie. De screen aan de voorzijde is volledig ingebouwd in de constructie waardoor je deze niet ziet als hij omhoog is. De bovenglaszonwering zorgt dat het op een hete dag toch aangenaam in de tuinkamer is. De houten constructie sluit aan bij de goot en kozijnen van het huis. Hiermee is het één geheel geworden. We hebben verschillende mogelijkheden uitgetekend om te komen tot dit eindresultaat.


REALISATIE

Het resultaat is samen met een aannemer gerealiseerd. Van fundering tot finishing touch. Het is een perfect voorbeeld geworden van een wens die goed in vervulling is gegaan. Het is een optimale plek geworden om te zitten met (kleine) kinderen, eten, borrelen en genieten van de tuin en het past helemaal bij het huis.

Een mooi project en een tevreden klant, wie de ruimte op verschillende momenten van de dag in alle seizoenen gebruikt.


Nieuw: Deze constructie is nu ook volledig in aluminium verkrijgbaar, de Ittalum NEO. Het enige schuifbare dak in kubistische stijl! Check deze bij producten!


VIND EEN SPECIALIST

Bent u ook op zoek naar een samenwerking waarbij u kunt voldoen aan de wens van de klant? Laat een ervaren specialist dan in de ontwerpfase met u meedenken. Samen zorgen wij voor een subtiele integratie van hoge kwaliteit schuifdaken in uw project. Met een netwerk van lokale opgeleide specialisten in Nederland en België kunnen wij u overal bedienen.


Ittalum | Nederlandse producent schuifbare daken | +31 (0)228 54 21 94 | www.ittalum.nl

Gepubliceerd op23 augustus 2023 om 0:00