In en uit de zon op hetzelfde terras

Haal het maximale uit uw tuinkamer

Op ons Architecten Punt profiel geven wij een kijkje in een aantal projecten die wij - samen met architecten en aannemers - hebben gerealiseerd. Door ervaring en kennis te bundelen, worden de mooiste resultaten gerealiseerd!

DE WENS VAN DE KLANT

Waar de buren gaan voor een vergroting van de woning, gaan anderen voor een overkapping of tuinkamer. Deze bewoners wilde de twee aanbouwen gebruiken om een overkapping tussen te plaatsen.

De wensen: een optimale plek creëren om te kunnen ontspannen en genieten van de tuin. In en uit de zon zitten op dezelfde plek en de ruimte zoveel mogelijk gebruiken. Functioneel en praktisch: De warmte die bij warme dagen blijft hangen. Licht in de woning. In de zon en schaduw zitten op dezelfde plek. Hoe kom je bij de bovenwoning om de ramen te wassen? Geen hokkerig gevoel krijgen.


SAMENWERKING

Er is gekozen voor het meest flexibele, transparante dak van Ittalum. Een glazen schuifdak. De 4 segmenten kunnen voor 75% worden geopend. De warme lucht die naar boven stijgt, kan de tuinkamer aan de bovenkant verlaten. De glazenwasser kan bij de bovenwoning komen, doordat de trap gewoon tegen de gevel aan gezet kan worden. Met een bovenglaszonwering creëren we een luchtlaag tussen het glas en de zonwering. De zon wordt hiermee zoveel mogelijk tegengehouden en de lucht krijgt nog de kans om te circuleren voordat hij het glas bereikt. Door de schuifwand aan de voorzijde is het een volledige tuinkamer geworden. Met het schuifdak en schuifwand open en de zonwering naar beneden, is het heerlijk in de schaduw. Door de tuinkamer iets voorbij de zijgevels van de reeds bestaande aanbouwen te trekken, blijft het ruimtelijke gevoel aanwezig. Dit ruimtelijke gevoel wordt helemaal versterkt omdat de schuifwand in zijn geheel van glas is en het zicht op de tuin behouden blijft.

Deze tuinkamer zit ook vol slimme apparatuur. Dit schuifdak wordt namelijk elektrisch aangestuurd door motoren en is te bedienen met een afstandsbediening. De led-verlichting is duurzaam en dimbaar om de juiste sfeer te creëren. Met en zon- en windmeter gaat het zonnescherm automatisch uit bij een bepaalde temperatuur. Deze slimme technieken zijn ook op afstand (vanaf een app op uw telefoon) bedienbaar met een domoticaysteem. In dit geval heeft de bewoner dit zelf op zijn domoticasysteem ingesteld en kan hij zelfs de heater met zijn app besturen.


REALISATIE

Een mooi project en een tevreden klant, wie de ruimte op verschillende momenten van de dag in alle seizoenen gebruikt.

Wist u dat een tuinkamer werkt als extra isolerende schil van uw huis? In de zomer blijft je huis langer koel en in de winter blijft het in huis langer warm. Dit komt doordat koude wind en regen niet direct uw gevel bereikt.


VIND EEN SPECIALIST

Bent u ook op zoek naar een samenwerking waarbij u kunt voldoen aan de wens van de klant? Laat een ervaren specialist dan in de ontwerpfase met u meedenken. Samen zorgen wij voor een subtiele integratie van hoge kwaliteit schuifdaken in uw project. Met een netwerk van lokale opgeleide specialisten in Nederland en België kunnen wij u overal bedienen.

Ittalum | Nederlandse producent schuifbare daken | +31 (0)228 54 21 94 | www.ittalum.nl

Gepubliceerd op23 augustus 2023 om 0:00