Aluminium profielen & Interieur nieuwe kantoorpand Comhan

Het kantoorpand van Comhan is compleet gerenoveerd van binnen én van buiten

Comhan haalde de inspiratie voor de gevel uit Oostenrijk, dat bestond uit aluminium profielen. De desbetreffende architect die dat project had uitgevoerd, werd door Comhan ingeschakeld om het kantoor geheel te vernieuwen. De uitkomst van het project: een prachtig hedendaags ontwerp met horizontale lamellen. Daarnaast hebben we een compleet gerenoveerd interieur met veel interessante aluminium details gerealiseerd.

Gevelconstructie met aluminium profielen

Het voormalige kantoorgebouw is met deze renovatie voor het grootste gedeelte gestript. We hebben hierbij de buitenste laag van het pand verwijderd. Daarna is het nieuwe gevelontwerp aangebracht. De aluminium sandwichpanelen en raampartijen diende als kern. De vrijstaande stalen constructie met aluminium lamellen werd hier op een meter afstand omheen geplaatst.

De Oostenrijkse architect heeft het stramien bedacht; bij Comhan hebben we vervolgens zelf bedacht hoe de lamellen voor de bouwers eenvoudig te monteren zouden zijn. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat de aansluiting erg nauwkeurig was door het plaatsen van verstekhoeken.

Van het begin tot het eind is Comhan erg intensief betrokken geweest bij dit project, samen met onze partners en klanten. Zo is de

aluminium gevelbekleding

door Comhan zelf geprepareerd. De profielen voor het project zijn door een van onze vertrouwde leveranciers gemaakt. Hierna hebben wij de profielen afgewerkt, waardoor de stalen constructie eenvoudig gemonteerd kon worden.

Een interieur vol met aluminium details

Niet alleen buiten, maar ook binnen, is het aluminium wat de klok slaat. We hebben voor het interieur vele aluminium details toegevoegd en we hebben ook veel glazen wanden geplaatst. De systeemwanden werden door een klant geleverd en Comhan heeft de klantspecifieke profielen ingezet die normaal juist aan deze klant geleverd worden.

Op verschillende plekken in het kantoorpand zijn aluminium plinten geplaatst. Ook door middel van aluminium afwerklatten zijn de pantry en zithoeken afgewerkt. We hebben daarnaast bij de trapleuningen aluminium panelen gemonteerd. Deze zijn speciaal door een van onze partners gefreesd die in staat is op om op deze schaal te frezen.

Comhan aluminium heeft voor het interieur zowel een sterke eigen hand in het ontwerp van het nieuwe kantoorgebouw gehad, als dat we beroep hebben gedaan op de kennis en expertise van onze klanten en partners. (net als bij het exterieur) We zullen deze lijn voortzetten voor het ontwerpen van onze showroom. Op dit moment wordt er gewerkt aan een ontwerp en aan de invulling ervan.

Fijn werken in een ruim ingericht kantoorpand

In ons ontwerp stonden rust en orde voorop. Het kantoor is dan ook erg ruim ingericht. Bovendien beschikken onze kantoorruimtes over ergonomische bureaus. Hiermee willen we graag het werkgemak verder verbeteren. De ruime opzet van het nieuwe pand zorgt ervoor dat onze collega’s de nodige beweging op de werkdag krijgen. Voor een overleg is er bijvoorbeeld al snel sprake van een kleine wandeling. Daarnaast staat het kantoorpand los van het productie- en magazijnomgeving. Een bezoek aan een van die afdelingen levert dus ook al de gewenste beweging op.

Sinds februari maken we gebruik van ons nieuwe kantoorpand. De eerste ervaringen zijn gelukkig erg positief. We hebben met dit nieuwe pand een toekomstbestendig ontwerp neergezet, waar we nog vele jaren met plezier kunnen werken!

Gepubliceerd op3 december 2021 om 0:00