Akoestisch wandpaneel Pebbe bekleed met wolvilt van Feline- ontwerp Studio Vic
Akoestisch wandpaneel Pebble
Akoestisch wandpaneel Pebble

akoestisch Wandpaneel kiezel

Wandpaneel bekleed met natuurlijk wolvilt van Feline

Met de introductie van het vilten akoestische wandpaneel KIEZEL creëert Studio VIX in samenwerking met Féline een stijlvol functioneel wandpaneel, maar vooral een rustige manier van leven.

Voor een prettige akoestiek op kantoor, restaurant of woonkamer is de absorptie van geluid, het verminderen van galm en het verbeteren van de spraakhelderheid van belang. Design studio VIX introduceert het akoestische wandpaneel KIEZEL dat is bekleed met hoogwaardig vilt van Féline

KIEZEL is opgebouwd uit een hoogwaardige akoestische vulling, gemaakt van recycled PET dat is verwerkt tot extra lange vezels.

Dit is bekleed met Féline’s natuurlijk wolvilt (90% wol,10% polyester) dat is vervilt zonder water. Het wandpaneel is in totaal 52 mm dik. De geluidsabsorptiewaarde bij spraak is rond 80% en bij beltonen rond 90%.


DUURZAAMHEID

Al het vilt van Féline wordt geproduceerd met respect voor de natuur. Daarom wordt er geen gebruik gemaakt van water of droogmachines tijdens het vervilten van onze collecties.

Wol is een natuurlijk, biologisch afbreekbaar en herbruikbaar materiaal.


KWALITEIT

Wol is duurzaam, van nature brandwerend, vochtafstotend, thermisch en geluidsisolerend.


BEHANDELINGEN

Op verzoek is ons vilt verkrijgbaar met een breed scala aan behandelingen.

Zelfklevend wolvilt | Al ons vilt kan worden geproduceerd met een zelfklevende achterkant voor een gemakkelijke en snelle verwerking.

Wolvilt wandbekleding | Al ons vilt kan worden geproduceerd met een non-woven rug, waardoor de stof gemakkelijker en sneller is aan te brengen. Speciaal geschikt voor wand- en paneeltoepassingen. We gebruiken uitsluitend water-gedragen en biologisch afbreekbare lijm om ons vilt wandtextiel te produceren.

Klik hier om alle behandelingen te bekijken.


FÉLINE ECO GLUE FORTE

Verwerk ons vilt met respect voor de natuur en gebruik onze water-gedragen en biologisch afbreekbare lijm. Deze lijm is ook geschikt voor het verwerken van het dikkere en zwaardere vilt, en ons akoestisch wandtextiel.


VERWERKEN VAN HET FÉLINE VILT

Let altijd op de zichtzijde van het vilt. De zichtzijde van onze stoffen is altijd de binnenkant van de rol.

Mocht u twijfels hebben voordat u het vilt aanbrengt, neem dan gerust contact met ons op.


TOEPASSINGEN

Wanden, plafonds, panelen, stoffering, verlichting.

Gepubliceerd op11 november 2021 om 0:00