UCI Union Ceramics International B.V.

Let's make something beautiful!

UCI Union Ceramics International is al meer dan 25 jaar specialist op het gebied van productie, logistiek en design van mozaïek. De aangeboden collecties worden immer volgens onze specificaties en op verantwoorde wijze geproduceerd. The Mosaic Factory is een merk van UCI. Het hoofdkantoor, Europees magazijn en uitgebreide showroom van TMF® bevinden zich in Nistelrode. Daarnaast neemt TMF® deel aan de Architecten Showroom Amsterdam en is er een Kwaliteits- en Sourcing kantoor in Singapore.

Mozaïekdesign door The Mosaic Factory

Samen met u willen wij projecten mooier en onderscheidend maken: niet voor niets is ons motto ‘Let’s make something beautiful!’. Onze mozaïek leent zich uitstekend voor deze taak, want de collecties zijn veelzijdig, van hoge kwaliteit én betaalbaar. Bovendien heeft u uitgebreide mogelijkheden met onze mozaïek, zoals een op maat gemaakt design met een patroon of logo. Wij kunnen zelfs een afbeelding of foto in mozaïek verwerken. Als u dus op zoek bent naar een invulling voor een wand of vloer of ideeën heeft over een bepaald design, kunnen wij daar samen een geslaagd project van maken.

Het assortiment van The Mosaic Factory bestaat uit de volgende collecties:

TMF® Valencia Collectie

Onze Valencia-collectie is gemaakt van tenminste 87% gerecycled glas, dus hartstikke duurzaam. De hexagon-mozaïek is beschikbaar in tien trendy kleuren, waaronder turquoise, roze en kaki. De tegels zijn beschikbaar in een mix van mat en glanzend of alleen mat. De mix is alleen geschikt voor op de wand; de matte variant kan ook op de vloer. Maatwerk is op aanvraag mogelijk.

TMF® Amsterdam

Deze quarts glasmozaïek is in ruim zeventig kleuren beschikbaar. De mozaïek heeft daarnaast voeglijnen van slechts 1,5mm, een scherpe rand en hoekdetails, wat betekent dat deze tegels zich heel strak laten verwerken. De Amsterdam-collectie is bijvoorbeeld zeer geschikt voor op gebogen oppervlaktes, zoals balies of zelfs in zwembaden. Maatwerk is op aanvraag mogelijk.

TMF® London

Bijna al onze projecten worden met mozaïek uit de London-collectie gemaakt. Deze ongeglazuurde keramische mozaïek kan dan ook in bijna elke situatie worden toegepast. De mozaïek heeft een vlak en mat oppervlak en is door en door gekleurd. De tegels zijn daarmee geschikt voor de wand én de vloer (antislip R11/C), zowel binnen als buiten.

TMF® Barcelona

De Barcelona-collectie is erg veelzijdig, met mozaïek in diverse vormen, formaten en kleuren. Denk daarbij aan rechthoekig, vierkant of hexagon en mat of glanzend. Ook hier heeft u ruime keuze in kleur: unikleuren, maar ook marmer en brons.

TMF® Paris

De Paris-collectie bevat mozaïek met eigentijdse vormen, zoals een Oosterse lantaarn, kubus en molen. De nieuwe Paris Piket valt ook onder deze collectie en heeft een speelse hexagon-vorm. De Piket-serie heeft een glanzend oppervlak, maar u vindt ook matte mozaïek in de Paris-collectie.

TMF® Venice

De Venice-collectie bestaat uit kleurrijke knopmozaïek. Denk daarbij aan volle kleuren, zoals rood, geel en blauw, maar ook aan zachte pasteltinten. Wanneer u de juiste voeg gebruikt, maakt u de meest fraaie ontwerpen met deze mozaïek.

TMF® Sevilla

De Sevilla kitkat-collectie is een succesvolle nieuwkomer. Deze mozaïek-vingers kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gelegd en zijn heel geschikt voor op gebogen oppervlaktes, zoals een balie. We hebben twee varianten: de gewone kitkat en de kitkat mini. Beide tegels zijn beschikbaar in diverse prachtige kleuren.