Livium

Over ons

Het is bijzonder hoe de dingen soms lopen. We wilden veel van de wereld zien en begin 2000 verhuisden we naar Nieuw Zeeland. Het continent van nieuwe mogelijkheden, hoge welvaart en - vooral - van een relaxte, laid back levensstijl. Nieuw Zeelanders leven het hele jaar door buiten en de zon kan er behoorlijk branden.

Niet vreemd dat daar de beste zonweringsconcepten vandaan komen. Wij werden gegrepen door de louvredaken. Mooie, open constructies die zorgden voor schaduw en zon wanneer wij dat wilden en tegelijkertijd het licht op een unieke manier lieten binnenvallen. Regende het, dan draaiden de louvres dicht en zaten we beschut. Wat een heerlijke manier om zoveel mogelijk buiten te kunnen leven. 

Een jeugdvriend bracht bij ons zijn vakantie door en was net zo enthousiast als wij. Samen besloten we dit mooie concept naar Nederland te halen. In 2006 ontstond Livium. Het bleek het begin van een nieuw avontuur, maar nu in Nederland.

Dolf van den Maagdenberg

Directeur Livium

Pioniers in hart en nieren

Livium bracht het louvredak in 2006 naar Nederland en België. Zelfs het woord louvredak is door ons bedacht. In de beginjaren waren we de enige leverancier. Inmiddels zijn er meer, maar Livium blijft de enige die maatwerk, kwaliteit en schoonheid met elkaar combineert.

Leider in het topsegment

Elk Livium louvredak is exact op maat gemaakt. Desgewenst ontwerpen onze designers de tekening, uiteraard compleet aangepast aan de stijl van het object. We produceren elk louvredak zelf en onze montageteams zagen het op locatie op maat, zodat het altijd tot op de millimeter nauwkeurig past, de enige garantie voor topkwaliteit!

Bijzondere oplossingen

Louvredaken in luxe jachten of hellende dakvlakken, louvrepanelen met schuine hoeken, driehoekige vormen, houtfineer of afgeronde zijden: wij gaan geen uitdaging uit de weg. Het is niet voor niets dat architecten ons weten te vinden voor hun meest uitdagende projecten.

Meer dan louvres alleen

Wij houden van het buitenleven, maar ook van comfort. En wat is er nou mooier dan die twee met elkaar te combineren. We hebben een oog voor kwalitatieve producten die outdoor living nog comfortabeler maken. Hoogwaardige buitenproducten, naadloos aansluitend op onze filosofie: ongedwongen aandacht voor de goede dingen van het leven, het hele jaar door.

Onze collectie heaters, verlichting, screens en glazen schuifwanden is buitengewoon mooi, kwalitatief goed én gemakkelijk in gebruik.

Onze buitenproducten zorgen ervoor dat u in de lente al naar buiten kunt voor de eerste prille zonnestralen. In de zomer kunt genieten van lome, lange avonden met vrienden, en in de vroege herfst heerlijk op de veranda kunt vertoeven tijdens een zacht buitje.