Koak design

OVER ONS

KOAK Design is in 2009 ontstaan door onze drang naar slimme en betaalbare interieur oplossingen met echte materialen. Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van interieurs en verbouwen van woningen. Als afsluiting van onze grote restauratie in Abbenbroek werd de eerste KOAK keuken gerealiseerd. Al snel beseften we dat dit idee voor veel meer huizen toepasbaar was.

Wij maken fronten van massief eikenhout, bamboe, barnwood en notenhout. Door onze fronten, zijpanelen, bladen en handgrepen te mixen en matchen ontstaat iedere keer een unieke keuken. Combineer bijvoorbeeld massief eiken fronten met een betonnen of marmeren aanrechtblad en ingefreesde handgrepen. Voor het binnenwerk maken wij gebruik van het Ikeakastensysteem. Zo blijft design betaalbaar!

Duurzame en eerlijke materialen

Hoofdzakelijk werken wij met Europees eikenhout en bamboe. Het hout dat wij gebruiken is FSC gecertificeerd. Beide zijn natuurlijke materialen die onbehandeld al heel mooi zijn. Behandeling met een beschermende olie is dan ook voldoende voor het dagelijkse gebruik.

Het eikenhout is massief waardoor de natuurlijke unieke uitstraling behouden blijft. Dit betekent dat er knoesten in het hout zitten en bij het kopse hout de jaarringen zichtbaar zijn, in tegenstelling tot fineer hout of hout dat in lagen is opgebouwd.

Bamboe heeft als eigenschap zeer snel te groeien, door selectieve kap is er per definitie geen sprake van ontbossing. Bamboe heeft een hoge hardheid, stabiliteit en duurzaamheid.

FRANK

Mijn passie voor verbouwen en interieurs bedenken komt mooi samen als we met klanten aan tafel zitten. Door mijn achtergrond met projectontwikkeling en als specialist bij de monumentenwacht kan ik mensen goed adviseren.

SANDY

Na onze verbouwing van onze boerderij stond ik in de nieuwe keuken en dacht: Dit is misschien ook een leuk idee voor andere mensen! Nooit gedacht dat het zou uitgroeien tot een internationaal bedrijf. Na 10 jaar blijven we nog iedere keer weer verrast door de vele mogelijkheden van ons concept als we de foto’s krijgen toegestuurd van onze klanten.

ONS KANTOOR

Het hart van KOAK Design; hier worden de eerste contacten met onze klanten gelegd. Regelmatig overleggen we met elkaar over de mogelijkheden van een ontwerp. We werken nauw samen met onze meubelmakers. Door de korte lijntjes kunnen we wijzigingen soms nog op het laatste moment doorvoeren; Je bestelt tenslotte niet iedere week een nieuwe keuken!

Na je bestelling maken we de tekeningen zodat het voor jou, de meubelmakers en jouw monteur duidelijk is hoe de keuken wordt.

WERKPLAATS

Jouw keuken wordt in onze werkplaats in Abbenbroek gemaakt. We werken veel met massief eiken hout. Ieder front heeft een unieke tekening. Het eiken hout kan heel licht van kleur zijn als we het afwerken met whitewash of juist heel donkerbruin tot zwart als we het behandelen met een beits.