Keymer B.V.

KEYMER ESSENTIAL FABRICS - BETROUWBAAR EN BETROKKEN

Keymer Essential Fabrics is sinds 1932 een betrouwbare partner in de interieurbranche en heeft zich de laatste decennia gespecialiseerd in het samenstellen van stoffencollecties voor de meubelstoffeerder, meubelfabrikant en projectinrichter. In nauwe samenwerking met Europese leveranciers, worden meerdere keren per jaar nieuwe collecties gepresenteerd, bijvoorbeeld tijdens de VAKdagen van De Woonindustrie in Nieuwegein waar Keymer een permanente stand heeft (B100).

Ontwikkelingen binnen de interieurbranche houden we nauwlettend in het oog. Daarbij ligt de focus al jaren op duurzaamheid en aandacht voor ons leefmilieu, wat tot gevolg heeft dat we werken met leveranciers die tijd en energie steken in innovatieve ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld garens en productie van meubelstoffen.

Waar onze vraag hiernaar een paar jaar geleden nog vreemd werd gevonden, valt nu op dat veel leveranciers grote stappen hebben gezet en er volop meubelstoffen worden aangeboden die gemaakt zijn van gerecyclede garens en bijvoorbeeld gebruikte PET-flessen.

Dit resulteert in meubelstoffen die recyclebaar en in bepaalde kwaliteiten zelfs biologisch afbreekbaar zijn, zoals de collecties Viborg, Moss, Renew en Respect.

Wij kiezen voor een selecte groep leveranciers die kwalitatief hoogstaande meubelstoffen produceren op een verantwoorde manier. “Het is geweldig om met eigen ogen te zien hoe bijvoorbeeld een weverij de afvalstoffen recyclet tot herbruikbare garens en het afvalwater reinigt en hergebruikt.”

Vegan leather staat nu ook volop in de belangstelling en al jarenlang in onze collectie. Onlangs hebben we een nieuwe vinyl opgenomen, de collectie Splash, die naast ftalaat-vrij, IMO gecertificeerd en vlamvertragend (EN1021 1&2), ook een 4-way stretch-kwaliteit is.

De keus zal bij het samenstellen van de collecties altijd vallen op mooie eco-vriendelijke en duurzaam geproduceerde stoffen.

Adres
Elbe 23
2491 BT Den Haag