Gispen

Duurzaam Design

Wij zijn Gispen. Gispen staat voor duurzaam design. We creëren omgevingen die een positieve invloed hebben op mensen. En stimuleren duurzaam gebruik. Dat doen we al meer dan 100 jaar. Samen met klanten, nationale en internationale ontwerpers en architecten, partners en leveranciers werken we aan verrassende en duurzame oplossingen voor werk-, zorg-, onderwijs- en hospitality-omgevingen.

We kiezen voor circulair ontwerpen, produceren en ondernemen. Innovatief ontwerpen en produceren, slim gebruiken en waardebehoud zijn belangrijke uitgangspunten voor ons. Dit houdt o.a. in:

- het ontwikkelen van nieuwe producten volgens het circulaire Design Framework

- het hoogwaardig hergebruiken van bestaande producten, componenten en materialen;

- het verlengen van de levensduur van bestaand meubilair - REVIVED by Gispen;

- het ombouwen van bestaand meubilair voor nieuwe functies - REMADE by Gispen

- waardebehoud middels slim inkopen en meubelmanagement

Visie

De Verenigde Naties hebben in 2015 17 Sustainable Development Goals (SDG'S) vastgesteld. Doel is om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Op alle niveaus worden de SDG's gebruikt om duurzaamheid te concretiseren. Gispen acteert met name op nummer 12: verantwoorde consumptie en productie. Duurzaam gebruik staat voorop in alles wat wij doen. We dagen onszelf en onze partners continu uit om innovatieve oplossingen te creëren die duurzaam gebruik stimuleren en tegelijkertijd bijdragen aan de overige succesfactoren van een organisatie (zoals het welzijn van gebruikers, de flexibiliteit van meubilair en omgevingen, kosteneffectiviteit en een uitstraling die past bij de identiteit van een organisatie).

Missie

Gispen wil omgevingen creëren die een positieve invloed hebben op mensen door middel van inspirerende, duurzaam ontwikkelde producten en ruimtes.

Onze kernwaarden
Design

Design is op zijn best, wanneer het je leven verbetert. Onze ontwerpen zijn praktisch, doordacht, duurzaam en een tikje eigenwijs. Samen met designers, opdrachtgevers en leveranciers willen wij tot optimale omgevingen komen die hun waarde maximaal behouden.

Duurzaam

Wij gaan voor circulair inrichten. We nemen onze verantwoordelijkheid met een bedrijfsvoering die zo min mogelijk grondstoffen verbruikt. Van productontwerp tot retourstromen richten we ons op (her)gebruik en functionaliteit; materialen en componenten hebben meerdere functies en zijn herbruikbaar in ons productieproces. Ook toeleveranciers nemen we mee in de principes van hergebruik. En we houden regie op alle producten bij klanten. We kennen deze waarde toe en maken samen goede afspraken over financiële incentives.

Innovatie

Onze focus ligt op vernieuwing. Dit vatten we breed op: we denken en werken innovatief als het gaat om techniek, milieu en welzijn van gebruikers. Daarbij werken we innovatief samen met klanten, partners, toeleveranciers en toonaangevende ontwerpers en architecten. Samen ontstaan de slimste oplossingen.

Inspiratie

Wij zijn ervan overtuigd dat goed ontworpen producten en slim ingerichte ruimtes mensen motiveren en inspireren. We creëren inspirerende omgevingen die activiteiten als communiceren, concentreren en ontspannen optimaal ondersteunen. Toegepast op de specifieke behoeftes voor werk-, zorg-, onderwijs- en hospitality-omgevingen.

Adres
Parallelweg West 23
4104 AZ Culemborg