Dennebos Flooring

Unieke houten vloeren, made in Holland

Dennebos Flooring is leverancier, producent en groothandel van unieke eikenhouten vloeren. Vanuit de productielocatie in Raalte wordt het ruwe eiken verwerkt naar vloerdelen. De eiken vloerdelen worden geleverd aan bouwondernemingen, retail bedrijven en winkeliers/ groothandels over de de gehele wereld. Door het gehele productieproces in eigen hand te hebben, en de beschikking te hebben over een ruime voorraad, leveren wij een maatwerk product met toch snelle levertermijnen.

Individueel & authentiek

Houten vloeren zijn er te kust en te keur, maar houten vloeren die optimaal aansluiten bij uw eigen gevoel van stijl en sfeer vindt u alleen bij Dennebos Flooring. Onze jarenlange ervaring met zelfontwikkelde veredelingstechnieken heeft geleid tot unieke vloeren. Bij Dennebos Flooring krijgt u alleen het origineel en geen kopie.

Natuurlijk & duurzaam

Hout, één van de oudste natuurlijke bouwmaterialen, is de basis van iedere Dennebos vloer. Duurzaamheid en verantwoord omgaan met een product van moeder natuur, is voor ons vanzelfsprekend. Met eigen FSC-gecertificeerde bosconcessies en daarnaast aanvoer uit PEFC- en FSC-gecertificeerde bossen zorgen wij ervoor dat onze bossen zich blijven ontwikkelen, hierdoor blijven onze bossen bestaan voor volgende generaties.

Persoonlijk & krachtig

Een deel van uw leven speelt zich af op de vloer, onze vloeren kunnen uw leven verdragen. Ze zijn sterk, duurzaam en zeer bestendig. Dikke toplagen en de solide constructie garanderen een lange levensduur.

Tijdloos & mooi

Door onder andere zonlicht en doordat het leven zich afspeelt op uw vloer krijgen onze vloeren met de jaren een mooiere en persoonlijker uitstraling, een vloer met uw eigen unieke identiteit.

Hygiënisch & onderhoudsarm

Er zijn nauwelijks vloeren die zo gemakkelijk te onderhouden zijn als de vloeren van Dennebos Flooring. De unieke bewerking van de toplagen maken onze vloeren ongevoelig voor invloeden van buitenaf. Het onderhoud is kinderspel. Bovendien zijn onze vloeren zeer geschikt voor mensen met een allergie.

Hout in naam en hart

Dennebos Flooring werd in 1991 als zagerij opgericht in het Nederlandse Raalte. Al snel na de oprichting zijn we begonnen met de productie van onze unieke eiken vloeren. Natuurlijk kent de houtbewerking een lange traditie in Nederland, maar nog sterker: ‘hout’ zit bij ons in het bloed, in de genen en in de naam, dankzij onze oprichter en eigenaar Jos Dennebos. Het kan dan ook niet anders dan dat ‘hout’ in ons hart zit. Onze mensen weten uit het eiken ongeëvenaard mooie en duurzame vloeren te maken, waarin elk vloerdeel de passie laat zien die zij er in leggen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De mensen bij Dennebos Flooring zijn ervaren en hebben een jarenlange kennis opgebouwd omtrent de vervaardiging van samengestelde houten vloeren. Met ruim 30 mensen worden houten vloeren gefabriceerd voor talrijke opdrachtgevers in binnen -en buitenland. Onder deze medewerkers bevinden zich ook medewerkers, door onze overname van de houtafdeling van een sociaal werkvoorzieningsschap in 2006, met een beperking. Deze medewerkers zijn na de verhuizing van de productie in 2010, naar onze huidige locatie meeverhuisd. Tot de dag van vandaag weten zij zich nog steeds gewaardeerd als waardevolle collega.

Duurzaamheid en circulariteit

Hout is vanzelfsprekend al een duurzaam product, maar ook binnen onze productie wordt gekeken naar mogelijkheden om duurzamer te produceren. Dennebos Flooring doet dit door het restafval te gebruiken voor verwarming van de 10.000 m2 grote productiehal. Tevens wordt er geïnvesteerd in zuinige machines en motoren waardoor minder energie nodig is.

Ook de vervaardiging van vloeren in vallende lengtes heeft hiermee te maken. Hierdoor maken wij optimaal gebruik van de aangeleverde lengtes en hebben geen afval door alles terug te korten naar één lengte.

Circulariteit is een belangrijk thema binnen Dennebos Flooring. Wij begrijpen dat er op het gebied van duurzaam bosbeheer en verantwoord omgaan met de grondstof hout een belangrijke taak bij ons ligt. Dit doen wij in onze eigen FSC gecertificeerde bossen en door aankoop van PEFC of FSC gecertificeerd hout. Nu is het echter ook mogelijk om vloerdelen te vervaardigen van hergebruikt, (reclaimed) eiken wat een fantastische invulling geeft binnen projecten waarin circulariteit het uitgangspunt is.

Bijzondere vloeren

Dennebos Flooring produceert uitsluitend op bestelling en niet op voorraad. Groot voordeel hiervan is dat u de mogelijkheid heeft een geheel eigen vloer samen te stellen. U heeft de keuze uit vele breedtes, houtsorteringen, kleuren en patronen. Door het gehele productieproces in eigen hand te hebben in onze fabriek in Raalte zijn korte levertermijnen gegarandeerd. Hierin is Dennebos Flooring onderscheidend.