De Groene Wand

Verticale tuinen voor binnen en buiten

Een verticale tuin of plantenwand stijgt in populariteit in Nederland. Veel mensen kiezen voor de duurzame, groene verfraaiing van hun gevel. Het is een lust voor het oog in (kantoor)tuinen en winkelgevels.

Groen in uw omgeving maakt gezonder en gelukkiger

Een groene omgeving draagt voor een belangrijk gedeelte bij aan de kwaliteit van leven. Mensen voelen zich gelukkiger in een groene omgeving. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de aanwezigheid van groen bijdraagt aan meer veiligheid en minder verloedering in de wijken.

Met een plantenwand draagt u bij aan luchtzuivering. De planten van een plantenwand filteren namelijk fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Groen aan uw wand zorgt voor rust. De planten en het systeem hebben een isolerend en geluiddempend effect voor de omgeving.

Een groene gevel haalt de natuur dichterbij!

Een voor planten en dieren waardevolle omgeving is vooral een groene omgeving. Groen is belangrijk voor biodiversiteit. De planten die in een groene gevel verwerkt zitten bevorderen de leefomgeving van vogels, vlinders en insecten.

Hoe werkt een groen gevelsysteem?

De planten van een plantenwand zijn niet grond gebonden. Zij hebben hun wortels op een verticaal paneel. De panelen worden voorbegroeid in onze kwekerij en zijn bij levering voor minimaal 90% begroeid. De plantensoorten passen wij aan bij uw situatie en vooral aan uw wensen.

In het groene gevelpaneelsysteem is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt, die de planten automatisch van water en voeding voorziet. Door z’n geringe waterverbuik, lange levensduur, is het een duurzaam systeem.

De plantenwand is opgebouwd uit capillair gerecycled doek. De wandconstructie zonder planten heeft een dikte van 15 cm. De wandbelasting is maximaal 20 kilo per vierkante meter inclusief het geïntegreerd irrigratiesysteem.

Plantenwand: een creatief en kleurrijk lijnenspel

De collectie planten van De Groene Wand is groot en van eigen biologische kweek. Wij hebben een uitgebreide keuze aan planten voor uw muur. Plantenwanden kunnen wij in verschillende kleurstellingen voor u maken. Zo hebben we een groot aantal verschillende kleuren groen aan planten. Een gemêleerde samenstelling op uw wand zal zorgen voor een speels en natuurlijk effect. Ook kunt u denken aan zachte tinten rood voor uw plantenwand. Kortom, bij De Groene Wand bent u verzekerd van een plantenwand die met zorg is samengesteld naar uw wensen. Kunt u niet kiezen? De Groene Wand adviseert u graag met het samenstellen van uw groene wand.

Het ontwerp is altijd een uniek stuk maatwerk

De wanden die wij leveren worden samen met de klant ontworpen qua lijnenspel en kleuren.

Op locatie worden de wanden dan in hoog kwaliteit aangebracht voor een lange levensduur. Een groene wand is iedere keer weer een uniek stuk maatwerk. Bij het ontwerpen van de plantenwand, denken we aan factoren als:

Draagkracht van de muur / wand;Hoeveelheid licht;Bereikbaarheid;Toe- en afvoer van water;Stroom

Een blijvend groene uitstraling

Onderhoud van een groene wand is erg belangrijk voor het behoud van de groene uitstraling. De Groene Wand biedt een uitgebreide onderhoudsservice waardoor planten gezond en aantrekkelijk blijven. Wij bieden een gegarandeerde kwaliteit die niet alleen de planten in optimale conditie houden, maar bieden ook de duurzaamheid en groene voetafdruk van jouw organisatie.

Heeft u vragen over onze producten of wenst u een offerte van ons te ontvangen voor een plantenwand in uw bedrijf of woning? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.