Coolplant

We love the planet

“Streven naar een duurzame groene omgeving die rust geeft en waarin creativiteit en potenties optimaal naar boven kunnen komen!”

Hollandse leeuwen

Wij zijn Hollandse leeuwen, continue op zoek naar verbetering, direct, open en transparant, creativiteit zit in alles wat we doen!

Hollandse leeuwen staan natuurlijk voor de oranje handelsgeest, kwaliteit en ondernemerschap. Wereldwijd staan Nederlanders bekend als betrouwbare handelspartners met een hoog kennisniveau. Die waarden houden we bij Coolplant hoog in het vaandel!

De namen van de twee Coolplant-ondernemers vertegenwoordigen ook twee leeuwen: Rinze de Leeuw en Lennard Duijvestijn (Lennard betekent 'dappere leeuw'). Daarom richtten zij het bedrijf The Lions Trading Company op, met als handelsnaam: Coolplant.

Grom...

Visie

Ons doel is een omgeving te creëren die rust geeft en waarin creativiteit en potenties van iedereen die daar verblijft naar boven kunnen komen. Bomen, planten en bloemen dragen daaraan bij. Het maakt niet uit of deze natuurlijk gekweekt of ambachtelijk vervaardigd zijn; het effect op ons is hetzelfde.

Vergelijk je drukke hectische leven met een grote stad en wat je ervaart als je even de tijd neemt op een bankje te gaan zitten in een fraai stadspark. Een omgeving met groen geeft rust, nodigt uit om te verblijven, vermindert afleiding en spoort aan tot focus op waar je mee bezig bent.

Omdat kunstplanten geen onderhoud nodig hebben, kan er op veel meer plaatsen een groene omgeving gemaakt worden. Daarbij zijn veel kunststofplanten ondertussen duurzamer dan gewone planten of bloemen. Echt? Ja! De footprint van bijvoorbeeld een echte roos ten opzichte van een kunstroos is veel groter!

Bedrijf

Coolplant wordt gerund door een ervaren en betrokken team, dat zich elke dag weer de vraag stelt: ‘wat kan er beter?’. Het optimaliseren van de kwaliteit, duurzaamheid en service staan daarbij voorop!

Wij laten de coole kunstplanten produceren in onze fabrieken waardoor we de hele keten, van productie tot transport, beheersen. Vanuit ons kantoor, showroom en magazijn in Joure bedienen we onze klanten in Nederland en omliggende Europese landen.

Door een mix van projectuitvoering voor zakelijke opdrachtgevers en de webshop voor consumenten én zakelijke klanten, blijven we door ontwikkelen en innoveren.

Team

Gedreven en enthousiast, dat zijn we allemaal. Met hart voor de zaak én de klant. Rinze en Lennard zijn de eigenaren van Coolplant. Twee ervaren ondernemers met verschillende, aanvullende karakters, maar met dezelfde visie.

Annelies is onze duizendpoot-office-manager en kent alle ins en outs van het bedrijf. Janien zet haar creatieve blik als styliste in voor ontwerpen met kunstplanten en boeketten. Sandor zou je zomaar eens kunnen aantreffen als hij jouw nieuwe kunstboom komt installeren. En onze honden Oliva en Storm (niet op de foto) zijn natuurlijk onze trouwste fans!