AW Leder

OVER ONS

Al bijna 35 jaar een begrip in Lederland en nog steeds net zo enthousiast als de dag waarop we zijn begonnen. Voor ons is leder het mooiste materiaal op aarde. Het ademt exclusiviteit en maakt van ieder product iets unieks. Het is niet voor niets dat dit product zoveel toepassingen kent. Leder is overal te vinden. Zo ook onze markten. Inmiddels hebben we een betrouwbare reputatie opgebouwd en leveren we kwaliteitsleder aan de meubel- en lederwarenindustrie, auto- en botenbekleders en project- en interieur inrichters. In heel Europa.

PARTNERS

Onze passie voor leder dragen we ook uit in onze manier van samenwerken en ondernemen. Vanaf de oprichting in 1985, werkt AW Leder intensief samen met Futura Leathers in Italië. Door deze langdurige, productieve en vriendschappelijke samenwerking is er een sterke vertrouwensband ontstaan. Gecombineerd met diverse andere solide partners staat dit garant voor stabiele en hoge kwaliteitsnormen. Zo werken we bij AW Leder uitsluitend met de mooiste materialen, kleuren en texturen om uw product de uitstraling te geven waar u naar op zoek bent.

DUURZAME VISIE

Leder is een natuurproduct en draagt de kenmerken van zijn oorsprong. Deze karakteristieken zijn geen oneffenheden of ‘fouten’ maar benadrukken juist de schoonheid van het product. Want leder is een natuurlijk en duurzaam product dat mooier wordt met de jaren. Bij AW Leder zijn we verliefd op dit product, maar geven ook om de aarde. Zo streven we continu naar een gezonde balans tussen ondernemen en het milieu. Dit doen we door op een kritische manier het looiproces van onze huiden te volgen, energie-neutraal te looien, sociale arbeidsomstandigheden te promoten en onze bijdrage te leveren aan een wereld waarin duurzaam leder past.

EERLIJK OVER LEDER.

Wij zijn trots op het ambachtelijke proces en vertellen dan ook graag over de totstandkoming van onze producten. Transparantie is daarbij van essentieel belang. Zo worden koeien en stieren nooit gehouden om hun huid. De huid is dus feitelijk afval. Door de huid te bewerken tot kwalitatief hoogstaand leder wordt dit natuurlijk ‘bijproduct’ gerecycled. Kiezen voor echt-leder voor uw producten of projecten, is dus niet alleen duurzaam maar u draagt ook bij aan reductie van afval.

Wilt u meer weten over leder en duurzaamheid? Of over het verschil tussen natuurlijk, synthetisch, recycled of ‘eco’ leder? Neem gerust contact met ons op.

RUIM 400 KLEUREN OP VOORRAAD. SNELLE LEVERING.

Wij beschikken over een groot voorraad programma zodat snel en in elk gewenste hoeveelheid geleverd kan worden. Een groot aanbod, snelle leveringen en goede service kenmerken AW Leder.

Onze diverse soorten leder vinden de toepassing in de meubelindustrie, projectinrichting, (her-)stoffeerders, automotive- en maritieme sector en natuurlijk lederwaren.