AcoustIQ B.V.

NAADLOOS AKOESTISCH SPUITWERK

AcoustIQ is in Nederland dé specialist in akoestiek en akoestisch spuitwerk. Als u de akoestiek op kantoor verbeteren wil, de akoestiek in uw restaurant verbeteren wil, of welke functie uw ruimte ook heeft: AcoustIQ kan u helpen met het verminderen van galm en het optimaliseren van de geluidservaring in uw ruimte. Het is onze passie om uw ruimte optimaal te laten klinken met onze stijlvolle en kwalitatief hoogwaardige producten Sprayplan en Acanor.

WAAROM ZOU U EEN GOEDE AKOESTIEK WILLEN?

Vaak wordt bij akoestiek gedacht aan muziek en concertzalen. Echter, iedere ruimte heeft een eigen akoestiek. Akoestiek hangt samen met het weerkaatsen van geluid door de oppervlaktes in een ruimte. Deze geluidsweerkaatsing, oftewel galm, kan kort zijn of zeer lang (denk bijvoorbeeld aan de galm in een kathedraal). De galm bepaalt in sterke mate de ervaring van de mensen die erin verblijven. Het beïnvloed ook de communicatie tussen mensen in deze ruimte. Dat kan een gesprek zijn, een presentatie, een concert, enzovoort.

Wij leggen u daarom graag uit waarom een goede akoestiek van groot belang is. Een voorbeeld: U voert een gesprek in een restaurant. Een rumoerige en galmende ruimte zorgt er dan voor dat het focussen op uw gesprekspartner aan de overkant van de eettafel u veel energie kost. Een goede akoestiek zou ervoor zorgen dat u makkelijk communiceert, zonder dat het u veel energie kost. Daarom kiezen ook veel werkgevers voor de oplossingen van AcoustIQ. Want werknemers die op kantoor veel bellen en overleggen blijven gedurende de dag energieker wanneer de akoestiek goed is.

Dit is wetenschappelijk bewezen. Hetzelfde geldt voor studenten in collegezalen en klaslokalen die zich op de leraar focussen, voor gasten die verblijven in een café, sporters in fitnessruimtes, muziekliefhebbers in concertzalen, enzovoort. AcoustIQ kan u helpen met het verminderen van galm, om zo een optimale akoestiek te krijgen middels akoestisch spuitwerk. Personen die daarna in uw ruimte verblijven zullen zich aangenamer voelen. Ze kunnen makkelijk focussen op hetgeen waarvoor ze in uw ruimte zijn. Bekijk ook onze pagina met uitleg over de werking van akoestiek: acoustiq.nl/wat_is_akoestiek/

Adres
Mercuriusweg 5
6971GV Brummen