Deel deze spotlight

Nature@home introduceert Sahray Kerang, INNOVATIEVE wandtegels vAN ZEEALGEN

Tekst
BeeldNature@home

Algentegels

Sahray Kerang is een ecologische en luxueuze tegeloplossing voor elk interieurontwerp. Elk patroon is anders, iedere tegel uniek.

De tegels zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde kelp algen uit de Stille Oceaan. De prachtige patronen en kleuren uit het diepe oceaanleven zijn ontstaan door natuurlijke processen. Er komt geen verf aan te pas. De wandbekleding is krasvast, geurloos, vochtbestendig, mat, glad, geglazuurd en gemakkelijk aan te brengen met montagekit.

De unieke, handgemaakte bamboe wandtegels bekleedt met zee algen zijn een lust voor het oog. Ze brengen elke wand tot leven. Elke tegel is anders, elk patroon is bijzonder.

Kelp (alg) is geen plant en geen dier. Optisten zijn de verbinding tussen het planten- en het dierenrijk. De algensoort Laminaria Japonica is vanwege haar schoonheid en hoogwaardige eigenschappen een zeer duurzame en verantwoorde grondstofkeuze. Deze kelpsoort is niet alleen de snelst groeiende alg ter wereld maar ook van nature zeer resistent tegen water, geurt niet en past zich moeiteloos aan aan weersomstandigheden en seizoenen.

Door algen te drogen op bamboe ontstaat onder invloed van zouten en gassen een hardhoutachtige, waterbestendige, duurzame tegel met prachtige natuurlijke vormen, patronen en kleuren. Er komt geen verf aan te pas. Er worden alleen ecologisch, hoogwaardige en milieuvriendelijke lijmen en coatings gebruikt om de tegels beter te beschermen tegen water en vuil.

De duurzame tegels hebben een formaat van 14 x 14 cm en zijn 7 mm dik. De Sahray Kerang wandbekleding is duurzaam, krasvast, geurloos en vochtbestendig. De tegels zijn mat, glad en geglazuurd. Ze zijn te gebruiken op elke rechte interieurwand en gemakkelijk aan te brengen met montagekit.

Een wand gevormd door zeeleven is en blijft een bron van inspiratie. Let’s awaken your senses......

Gepubliceerd op21 april 2021 om 0:00